طرز تهیه کیک یزدی ، این بار کیک یزدی را در خانه بپزید!

طرز تهیه کیک یزدی ، این بار کیک یزدی را در خانه بپزید!

کیک یزدی تقریباً در تمام شیرینی فروشی‌ها پیدا می‌شود. این شیرینی سنتی که در اصل بومی یزد است به خاطر سادگی دستور پخت و طعم دل‌چسبی که دارد در کارگاه‌های شیرینی فروشی تمام شهرهای ایران تهیه می‌شود. طرز تهیه کیک یزدی به‌قدری ساده است که خودتان هم می‌توانید به راحتی آن را در منزل برای افراد خانواده و یا پذیرایی در میهمانی‌هایتان بپزید. راستی هر عدد کیک یزدی ۱۰۰ گرمی ۲۳۹ کیلوکالری دارد. هرچند که این کیک خوشمزه به نسبت دیگر کیک‌ها کالری کمتری دارد؛ اما باز هم باید در مصرف آن جانب احتیاط را رعایت کنید.

مردم بومی یزد معمولاً کیک یزدی برای پذیرایی در مراسم مذهبی و یا به عنوان خیرات تهیه می‌کنند، اما این شیرینی برای پذیرایی در هر مراسم و جشنی قابل‌استفاده است.

طرز تهیه کیک یزدی - دیجی فود

مواد اولیه برای پخت کیک یزدی تقریباً در هر خانه‌ای پیدا می‌شود. آرد سفید، تخم‌مرغ، شیر و شکر چهار ماده اولیه اصلی در طرز تهیه کیک یزدی هستند و باقی مواد به مقدار خیلی کم در تهیه این شیرینی به کار می‌روند. برای پخت کیک یزدی نیاز به بیکینگ‌پودر دارید، در بعضی دستورها به جای بیکینگ‌پودر از جوش‌شیرین استفاده می‌شود که پیشنهاد می‌کنیم شما از انجام این کار خودداری کنید. بیکینگ‌پودر نسبت به جوش‌شیرین ماده غذایی سالم‌تری به حساب می‌آید.

در این مقاله آموزشی قرار است با هم به سراغ طرز تهیه کیک یزدی در خانه برویم، اما چه کیکی؟ کیک یزدی اصیل، یعنی همان دستوری که در یزد برای پخت این نوع شیرینی از آن استفاده می‌شود. اگر مراحل را همراه با ما دنبال کنید و نکاتی که در آخر به شما می‌گوییم را هم در طرز تهیه کیک یزدی خانگی خود به کار ببندید، شک نکنید که نتیجه نهایی همه را غافل‌گیر خواهد کرد. پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

طرز تهیه کیک یزدی با دستوری آسان اما اصیل

مواد لازم در تهیه کیک یزدی با شیر

  • تخم‌مرغ ۲ عدد
  • آرد یک و نیم پیمانه
  • شکر دوسوم پیمانه
  • شیر نصف پیمانه
  • روغن مایع دوسوم پیمانه
  • گلاب دو قاشق غذاخوری
  • پودر هل یک‌چهارم قاشق مرباخوری
  • بیکینگ‌پودر ۱ قاشق چای‌خوری
  • کنجد برای تزئین
  • زعفران دم‌کرده ۱ قاشق غذاخوری به دلخواه

دستور سریع پخت کیک یزدی

برای پخت کیک یزدی ابتدا تخم‌مرغ‌ها را با شکر حسابی مخلوط‌کنید تا کرم‌رنگ شود. سپس شیر و روغن و گلاب را اضافه کرده و هم بزنید. آرد را به همراه بیکینگ‌پودر در چند مرحله به مواد اضافه کنید و در آخر زعفران و پودر هل را ریخته و هم بزنید تا خمیر یکدست شود.

فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم‌کنید و کیک یزدی‌ها را در قالب مخصوص ریخته و برای ۲۰ دقیقه تا زمانی که روی کیک‌ها طلایی شوند داخل فر قرار دهید.

طرز تهیه کیک یزدی - دیجی فود

طرز تهیه کیک یزدی حاج خلیفه به صورت مرحله‌به‌مرحله

  1. در طرز تهیه کیک یزدی به روش اصیل آن ابتدا تخم‌مرغ‌ها را در طرفی شکسته و با همزن برقی به هم بزنید تا از حالت لختگی درآیند.
  2. شکر را به تخم‌مرغ‌ها اضافه کنید و به هم بزنید تا مخلوط کرمی رنگی به دست بیاید.
  3. روغن، شیر و گلاب را به تخم‌مرغ و شکر اضافه کنید و خوب به هم بزنید. حالا نوبت اضافه کردن آرد است اما قبل از اینکه به سراغ اضافه کردن آرد بروید باید فر را روشن کنید. فر را با دمای ۱۸۰ درجه روشن کنید و اجازه دهید تا زمان قالب زدن کیک‌ها گرم شود. فر باید حداقل به مدت ۱۵ دقیقه قبل از گذاشتن شیرینی‌ها گرم شود.
  4. آرد و بیکینگ‌پودر را دو بار با هم الک کنید و بعد طی ۳ مرحله کم‌کم به موادی که آماده کرده‌اید، اضافه کنید.
  5. پودر هل و زعفران را در مرحله آخر از طرز تهیه کیک یزدی با خمیرتان مخلوط‌کنید تا کاملاً یکدست شود.
  6. کاغذهای کیک یزدی و قالب‌های مخصوص کیک یزدی را باید از فروشگاه‌های لوازم شیرینی‌پزی تهیه کنید. داخل قالب یک عدد کاغذ مخصوص کیک یزدی قرار دهید و دوسوم قالب را از مایه خمیر کیکتان پر کنید. توجه کنید که کیک یزدی طی پختن پف می‌کند، پس نباید تمام حجم قالب از خمیر پر شود چراکه در این صورت کیک بعد از پف کردن از قالب بیرون می‌ریزد و شکل و شمایل نهایی کار را خراب می‌کند.
  7. وقتی تمام قالب‌ها را از خمیر کیک یزدی پر کردید برای تزئین روی آن‌ها کمی کنجد بریزید.
  8. قالب‌ها را چند بار آهسته روی میز کار بکوبید تا هوای موجود در خمیر آزاد شود.
  9. قالب‌ها را روی سینی فر بچینید و به مدت یک ربع تا ۲۰ دقیقه داخل فر قرار دهید. کیک یزدی شما زمانی آماده است که به خوبی پف کرده و روی آن طلایی شده باشد.
  10. بعد از اینکه کیک یزدی‌ها را از فر خارج کردید روی آن‌ها را با یک پارچه نازک و نخی بپوشانید و اجازه دهید کمی خنک شوند. بعد از خنک شدن می‌توانید آن‌ها را از قالب خارج کنید.

طرز تهیه کیک یزدی - دیجی فود

فوت‌وفن کوزه‌گری در طرز تهیه کیک یزدی سنتی

• در طرز تهیه کیک یزدی باید تر و فرز باشید! برای درست کردن کیک یزدی نیاز به سرعت عمل دارید. وقتی خمیر آماده شدن باید به سرعت داخل قالب ریخته و درون فر بگذارید. اگر از زمان آماده شدن خمیر تا قرار دادن داخل فر زمان زیادی گذشته باشد در آخر شما کیک یزدی‌هایی دارید که در قسمت وسط فرورفته هستند!

• نکته دیگری که در طرز تهیه کیک یزدی اهمیت دارد صبوری کردن است. تا زمانی که مراحل پخت کیک یزدی تمام نشده است از باز کردن فر خودداری کنید. اگر کیک شما در حال پف کردن باشد و شما زا سر کنجکاوی در فر را باز کنید پف کیک کاملاً می‌خوابد.

• در اواخر پخت زمانی که روی کیک‌ها طلایی شدند فر را باز کنید و تست خلال‌دندان را انجام دهید. حالا احتمالاً می‌پرسید تست خلال‌دندان چیست؟ یک خلال‌دندان تمیز را بردارید و داخل یکی از کیک‌ها بزنید اگر خمیر به خلال‌دندان نچسبید کیک‌های شما کاملاً پخته‌اند.

• اگر کاغذ کیک یزدی ندارید به هیچ عنوان قالب کیک را با روغن چرب نکنید. می‌توانید برای اینکه کیک به غالب نچسبد آن را آرد پاشی کنید اما چرب کردن با روغن نتیجه نهایی کارتان را خراب می‌کند. ورود روغن به بافت کیک یزدی در هنگام پخت از پف کردن و مغزپخت شدن کیک جلوگیری می‌کند.

شما از چه دستوری در طرز تهیه کیک یزدی استفاده می‌کنید؟ اگر تجربه پخت کیک یزدی به روشی که در بالا توضیح دادیم را دارید برای ما از نتیجه کارتان بگویید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه کیک یزدی
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


5 1 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
2 دیدگاه ها
قدیمی ترین
جدید ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات
عاطفه
عاطفه
3 ماه قبل

خیلی عالیه عزیزم موفق باشید