طرز تهیه مربا زرشک + نکات مهم و حرفه‌ای

طرز تهیه مربا زرشک + نکات مهم و حرفه‌ای

مربا زرشک مربایی با طعم ملس و خوشمزه و خوش‌رنگ است که می‌توانید آن را در صبحانه با کره، عسل و خامه یا در میان‌وعده با چای میل کنید و از طعم بی‌نظیر و منحصر‌به‌فرد آن لذت ببرید. طرز تهیه مربا زرشک بسیار ساده بوده و شما می‌توانید این مربا خوش‌طعم را به راحتی در منزل درست کنید.

زرشک در فصل پاییز، به صورت تازه و قرمز و در دیگر فصول به صورت خشک وجود دارد. زرشک همچنین خواص بسیاری دارد. از خواص زرشک می‌توان به کمک به عملکرد دستگاه گوارش، پیشگیری و بهبود دیابت، کمک به سلامت قلب، درمان اسهال و سم‌زدایی کیسه صفرا و کبد اشاره کرد. زرشک سرشار از ویتامین c، ویتامین b، و انواع مواد معدنی است. از‌این‌رو اگر می‌خواهید از خواص بی‌نظیر زرشک بهره‌مند شده و مربایی خوش‌عطر و طعم تهیه کنید، در این مقاله با ما همراه باشید تا ضمن یاد‌گیری نحوه تهیه مربا زرشک، نکات و ترفند‌هایی ساده اما موثر بیاموزید و مربایی بی‌نظیر آماده کنید.

طرز تهیه مربا زرشک

مواد لازم در طرز تهیه مربا زرشک

  1. زرشک قرمز تازه: یک کیلو گرم
  2. شکر: یک کیلو و ۲۰۰ گرم
  3. وانیل: یک‌دوم قاشق چایخوری
  4. طرز تهیه مربا زرشک خانگی مرحله‌به‌مرحله

مرحله اول

  • ابتدا زرشک‌ها را پاک کنید و سپس چندین بار با آب سرد شست‌و‌شو دهید.
  • وقتی مطمئن شدید سنگ‌ریزه‌ای در زرشک‌ها باقی نمانده است، آن‌ها را داخل کاسه‌ای بریزید و کاسه را با آب سرد پر کنید. (طوری که آب سرد روی زرشک‌ها را بپوشاند.)
  • زرشک‌ها را به مدت دو الی سه ساعت در آب بخیسانید تا گرد‌و‌خاک باقی‌مانده روی دانه‌های زرشک کاملا ته نشین شود.
  • سپس زرشک‌ها را آبکشی کرده و به‌آرامی شست‌و‌شو دهید.
  • ۲۰۰ گرم از شکر را لابه لای زرشک‌ها بپاشید و به مدت پنج الی شش ساعت داخل یخچال قرار دهید تا هم آب بیندازند و هم مزه‌دار شوند.

مرحله دوم

  • باقیمانده شکر را آسیاب کنید تا خوب نرم شود.
  • سپس با یک‌و‌نیم لیتر آب ولرم و آب حاصل از زرشک و شکر مخلوط کنید.
  • مواد را داخل یک قابلمه لعابی بریزید و روی حرارت متوسط و ملایم قرار دهید تا شربت بجوشد.
  • در این مرحله در قابلمه را باز بگذارید. زمانی که شربت جوشید، زرشک‌ها را داخل شربت بریزید.
  • دقت کنید که در حین پخت به‌هیچ‌وجه مربا را هم‌نزنید. برای مخلوط کردن مواد دسته های قابلمه را بگیرید و با حرکت دادن قابلمه، مواد را مخلوط کنید. (هم‌زدن مربای زرشک در این مرحله از طرز تهیه مربا زرشک هم باعث وا رفتن زرشک‌ها می شود و هم رنگ مربا را تیره می‌کند.)

مرحله آخر

  • اواخر طبخ مربا وانیل را به مواد اضافه کنید و با یک قاشق استیل خشک و تمیز، به‌آرامی و با دقت مواد را مخلوط کنید.
  • به‌محض قوام آمدن مربا، حرارت زیر قابلمه را خاموش کنید.
  • قابلمه حاوی مربا را با در باز در مجاورت هوای محیط قرار دهید تا خنک شود.
  • مربای شما آماده است.
  • برای نگهداری طولانی مدت مربا می‌توانید آن را در شیشه‌های در‌دار بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید.
  • نکته: لازم به توضیح است که مربای زرشک برخلاف انواع دیگر مربا، به محض پختن آماده مصرف نیست و حداقل دو روز باید در یخچال بماند تا قابل استفاده شود.

طرز تهیه مربا زرشک

پیش از تهیه مربا زرشک این نکات را بخوانید

  • مقدار شکر ذکر‌شده در این دستور طعم مربا را خیلی شیرین نمی‌کند و مربا در‌نهایت طعمی نسبتا متعادل دارد.
  • در‌صورت تمایل به شیرین‌تر شدن مربا می‌توانید مقدار شکر را تا یک کیلو و پانصد گرم (حداکثر) افزایش دهید.
  • یکی از شایع‌ترین علل شکرک زدن مربا جوشیدن بیش از حد مربا است. البته در‌صورتی که مربا به اندازه کافی حرارت ندیده و نجوشیده باشد امکان کپک زدن آن نیز وجود دارد؛ پس لازم است دقت بالایی در زمان جوشاندن مربا داشته باشید.
  • استفاده از آبلیمو در اواخر طبخ اکثر مرباها امریست بدیهی و برای جلوگیری از شکرک زدن مربا کاربرد دارد؛ ولی در مورد مرباهای ملس یا کمی ترش‌تر همچون مربا زرشک نیازی به این کار نیست.

طرز تهیه مربا زرشک

ترفند‌های حرفه‌ای در طرز تهیه مربا زرشک

  • بعد از اتمام مراحل پخت تمام مربا‌ها، همیشه صبر کنید مربا خنک شود و بعد آن را به ظرف مورد نظر انتقال دهید.
  • برای پایین آوردن دمای مربا پس‌از طبخ از یخچال استفاده نکنید و بگذارید مربا در دمای محیط خنک شود.
  • در زمان کوتاه طبخ این مربا، ممکن است شکر خوب با آب مخلوط نشود و در انتها باعث شکرک زدن مربا شود. برای جلوگیری از این اتفاق می‌توانید شکر را از قبل آسیاب کنید.
  • در مرحله‌ای که باید شکر را با آب مخلوط کنید، از آب ولرم استفاده کنید؛‌ زیرا شکر در آب ولرم راحت‌تر حل می‌شود؛ در‌نتیجه مربای شما هنگام نگهداری طولانی‌مدت شکرک نمی‌زند.

حال که در این مطلب طرز تهیه مربا زرشک را به‌همراه نکات و ترفند‌هایی حرفه‌ای آموختید، وقت آن رسیده تا مربا زرشک را تهیه کرده و از طعم دلنشین و رنگ زیبای آن در سفره صبحانه‌تان لذت ببرید.



0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات