طرز تهیه باقلوا با دو دستور پخت ترکی و یزدی را اینجا بخوانید!

طرز تهیه باقلوا با دو دستور پخت ترکی و یزدی را اینجا بخوانید!

باقلوا یک نوع شیرینی لایه لایه و پرشده از انواع مغزی جات است که با شربت یا عسل شیرین می‌شود. خمیر این نوع شیرینی بسیار نازک است و میتوان آن را به مدت طولانی درون یخچال نگه‌داری کرد. در این مطلب قرار است طرز تهیه باقلوا این شیرینی خوشمزه ترکی را به شما آموزش دهیم. البته باقلوای یزد هم بسیار معروف است و علاوه بر دستور پخت متفاوت با باقلوای ترکی انواع بسیار متنوعی دارد که در ادامه به آن‌ها هم اشاره می‌کنیم. راستی بد نیست بدانید این شیرینی بسیار سنگین و پرکالری است. باقلوا در هر ۱۰۰ گرم ۵۴۰ کالری دارد.

قدیم‌ترها نزدیک اعیاد بزرگی مثل نوروز مادربزرگ‌های ترک در خانه مشغول پخت باقلوا می‌شدند. درست کردن خمیر باقلوا سخت‌ترین بخش ماجرا بود. باید حداقل ۲۰ عدد توپک خمیری را به نازکی ورق کاغذ پهن می‌کردند. خمیر نباید به هیچ عنوان پاره می‌شد و باید تحمل پرشدن با مخلوط مغرها را داشت؛ اما حالا طرز تهیه باقلوا با وجود خمیرهای آماده آنقدرها سخت نیست. اگر دوست دارید که در خانه خودتان باقلوا درست کنید تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

طرز تهیه باقلوا - دیجی فود

۱. طرز تهیه باقلوا ترکی با خمیر آماده

هرچند که تاریخچه باقلوا به صورت دقیق و مستند شده مشخص نیست، اما شکل فعلی آن برای اولین بار در آشپزخانه‌های کاخ توپکاپی استانبول تهیه شد. هرسال در روز پانزدهم ماه رمضان کادر این آشپزخانه باقلوا را به همین شکلی که حالا می‌بینید در سینی‌های بسیار بزرگ برای برگذاری مراسم خاصی آماده می‌کردند.

ولی طبق روایاتی دیگر ریشه باقلوا به یونان برمیگردد. یونانی‌ها خیلی پیش‌تر از امپراطوری کاخ توپکاپی دسری مشابه باقلوا تهیه می‌کردند. هرچند که آن دسر از نظر ظاهری شباهتی به باقلواهای کنونی ندارد، اما دستور پخت آن تقریبا مشابه طرز تهیه باقلوا بود. هنوز هم بین ترک‌ها و یونانی‌ها در مورد ریشه شیرینی باقلوا بحث است، اما ما ریشه این شیرینی خوشمزه را همان کاخ توپکاپی در نظر می‌گیریم و دستور طرز تهیه باقلوا استانبولی معروف را به شما آموزش می‌دهیم.

طرز تهیه باقلوا - دیجی فود

مواد لازم برای تهیه باقلوا به روش ترکی

  • خمیر آماده هزارلا یا یوفکا ۳۶ عدد
  • شکر ۳ پیمانه و دو قاشق غذاخوری
  • کره ۳۰۰ گرم
  • آب ۴ پیمانه
  • مغز پسته بدون نمک ۳۰۰ گرم
  • نصف یک لیموی تازه
  • پودر پسته دو قاشق غذاخوری

طرز تهیه باقلوا با خمیر یوفکا به روش ترکی

در طرز تهیه باقلوا به روش ترکی باید ابتدا به سراغ آماده کردن شربت باقلوا بروید. خمیر این باقلوا آماده است و شما نیازی به یادگیری خمیر باقلوای ترکی ندارید. پس دست به کار شوید و شربت را آماده کنید.

  1. ابتدا سه پیمانه شکر، چهار پیمانه آب و نصف لیموترش را داخل یک قابلمه باهم مخلوط کنید.
  2. قابلمه را روی حرارت ملایم گاز بگذارید و آنقدر هم بزنید تا شکر به خوبی در آب حل شود.
  3. بعد از به جوش آمدن شربت، اجازه دهید برای ۳ تا ۴ دقیقه به آرامی بجوشد و سپس حرارت را خاموش کنید.
  4. شربت شما آماده است. آن را کنار بگذارید تا خنک شود. حالا باید به سراغ دیگر مراحل طرز تهیه باقلوا بروید.
  5. کره را داخل ظرفی روی شعله ملایم گاز و یا داخل ماکروویو آب کنید. این مرحله مهم‌ترین قسمت در درست کردن باقلوا است. اگر از این مرحله سربلند بیرون بیایید در نهایت یک باقلوای خوشمزه، ترد و باکیفیت خواهید داشت.
  6. بعد از آب شدن کره باید دوغاب یا همان کف سفیدرنگی که روی کره ایجاد می‌شود را جدا کنید. این همان قسمت مهمی است که باید در طرز تهیه باقلوا به آن توجه کرد. برای جدا کردن دوغاب دو راه پیش رو دارید. یا کره را به محض آب شدن داخل یخچال قرار دهید تا اصطلاحاً ببندد، پس از منجمد شدن لایه سفید رویی را جدا کنید و از روغن کره استفاده کنید. یا در همان زمانی که کره روی گاز است با یک قاشق کف‌ها را جدا کنید. در روش دوم برای جدا کردن تمام دوغاب از کره نیازمند دقت بیشتری هستید.
  7. مغز پسته را خرد کنید و با دو قاشق شکر و مقدار کمی کره برای چند دقیقه تفت دهید.
  8. خمیر هزارلا یا یوفکا را از بسته‌بندی دربیاورید و یکی‌یکی کنید. اگر نیاز بود اطراف خمیر را با چاقو ببرید تا همگی صاف و یکدست شوند.
  9. حالا یک ظرف پیرکس مستطیلی انتخاب کنید و یک لایه خمیر داخل آن قرار دهید. روی خمیر را با کره چرب کنید و پسته بپاشید. لایه بعدی را قرار دهید اما روی آن فقط کره بمالید و بدون پاشیدن مغز لایه بعد را روی لایه دوم قرار دهید. یک لایه درمیان خمیرها را با پسته‌های خرد شده بپوشانید، اما حواستان باشد تمام لایه‌ها باید کره مالی شوند.
  10. آخرین لایه حسابی را با کره چرب کنید و با یک چاقوی تیز خمیر را به شکل مربع‌های کوچک یا لوزی برش بزنید.
  11. حالا باقلوا را به مدت ۴۵ دقیقه داخل فری که از قبل با دمای ۱۷۵ درجه سانتی گراد گرم کرده‌اید، قرار دهید.
  12. آخرین مرحله در طرز تهیه باقلوا اضافه کردن شربت است. باقلوا را از فر خارج کنید و شربت را که حالا سرد شده روی آن بریزید. در آخر روی باقلواها را با پودر پسته تزئین کنید. نوش جان.

طرز تهیه باقلوا - دیجی فود

۲. طرز تهیه باقلوا یزدی به روشی متفاوت

باقلوای یزدی انواع و اقسام زیادی دارد. این باقلوا خمیر مخصوص خود را دارد که درست کردنش آنقدرها سخت نیست. خمیر باقلوای یزدی در نهایت با گردو خرد شده، بادام و یا پسته پر می‌شود. باقلوا با رشته‌های کادایف، باقلوای نارگیلی، باقلوا رولی و کیک باقلوا هم از انواع دیگر باقلوای یزدی هستند.

طرز تهیه باقلوا به روش یزدی با همان شکل و شمایل معمول تفاوت زیادی با باقلوای ترکی ندارد. تفاوت این دو باقلوا بیشتر در نوع خمیر آن‌هاست؛ اما اگر بخواهید درست کردن باقلوا را ساده‌تر کنید و از خمیر آماده یوفکا یا هزارلا کمک بگیرید باید به این نکته توجه داشته باشید که برای درست کردن باقلوای یزدی در ترکیب مغزهای خرد شده از پودر هل، دارچین و پودر قند استفاده می‌شود. همچنین در ترکیب شربت باقلوا به روش یزدی آب‌لیمو حذف و به جای آن از گلاب استفاده می‌کنند.

اگر از عاشقان کیک و شیرینی جات هستید تا پایان همراه ما باشید. در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با طرز تهیه کیک باقلوا به روش یزدی آشنا کنیم.

مواد لازم در طرز تهیه باقلوا به شکل کیک

  • پودر قند سه پیمانه
  • آرد گندم سه پیمانه
  • تخم‌مرغ ۴ عدد
  • پودر نارگیل ۱۸۰ گرم
  • وانیل نصف قاشق چای‌خوری
  • بیکینگ پودر دو قاشق مرباخوری
  • گلاب ۱ پیمانه
  • پودر هل یک قاشق چای‌خوری

طرز تهیه باقلوا - دیجی فود

دستور پخت کیک باقلوای یزدی

  1. در طرز تهیه باقلوا به شکل کیک ابتدا تخم‌مرغ‌ها را به همراه نصف پودر قند و وانیل داخل یک ظرف ریخته و با همزن بزنید تا حسابی مخلوط شده و کف کنند.
  2. پودر نارگیل و روغن مایع را به مخلوط تخم‌مرغ و پودر قند اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شوند.
  3. آرد و بیکینگ پودر را دو بار با هم الک کنید و در چند مرحله به کمک حرکت دورانی قاشق یا همزن دستی به خورد مواد دهید. هم زدن را به آرامی تا جایی ادامه دهید که مواد یکدست شوند.
  4. فر را به مدت ۲۰ دقیقه با دمای ۱۶۰ درجه گرم کنید. می‌توانید قبل از شروع به آماده کردن خمیر کیک، فر را روشن کنید تا گرم شود.
  5. از یک سینی لبه‌دار مستطیلی استفاده کنید و کف آن را کاغذ روغنی پهن کنید. سپس روی کاغذ را چرب کرده و مواد را داخل سینی بریزید.
  6. می‌توانید روی مواد را با پودر هل، کنجد و یا بادام تزیین کنید. حالا سینی را برای نیم ساعت در طبقه وسط فر قرار دهید تا کیک باقلوای شما ترد و طلایی شود.
  7. آخرین مرحله از طرز تهیه باقلوا به این شکل آماده کردن شربت کیک است. تا زمان آماده شدن کیک مشغول درست کردن شربت شوید. به این صورت که باقی پودر قند و گلاب را با هم مخلوط کرده و روی شعله گاز قرار می‌دهیم تا جوش بیاید. حواستان باشد که این قسمت از دستور تهیه کیک باقلوا کاملا برعکس طرز تهیه باقلوا با خمیر هزارلا یا یوفکا است. در این رسپی نباید شربت شما سرد شود. بعد از خارج کردن کیک از فر شربت را داغ روی کیکتان بریزید و بعد از خنک شدن، کیک را به شکل مربع و یا لوزی برش بزنید.

احتمالا تا الان مطمئن شدید که طرز تهیه باقلوا به خصوص کیک باقلوا بسیار ساده و راحت است. پس در اولین فرصت این شیرینی خوشمزه را برای خودتان درست کنید و تجربه خود را از پخت باقلوا با ما در میان بگذارید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه باقلوا
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات