طرز تهیه کیک شربتی یا کیک باقلوا با دو روش، در فر و بدون فر

طرز تهیه کیک شربتی یا کیک باقلوا با دو روش، در فر و بدون فر

ما پیش از این در مجله دیجی فود دستورهای مختلف زیادی برای پخت انواع کیک را به شما آموزش دادیم اما جای طرز تهیه کیک شربتی در میان این دستورها خالیست. کیکی نرم، خوش عطر و خوشمزه که هرکسی را شیفته خود می‌کند. کیک شربتی که با نام کیک باقلوا هم شناخته می‌شود از آن کیک‌های ساده و خوشمزه و لذیذی است که به سادگی در خانه آماده می‌شود و پخت آن به مهارت زیادی نیاز ندارد. کافیست به چند نکته در باره پخت این کیک دقت کنید تا از نتیجه رضایت بخش آن لذت ببرید.

طرز تهیه باقلوا با دو دستور پخت ترکی و یزدی را اینجا بخوانید!

راستی تا یادمان نرفته این را هم اضافه کنیم که اصول درست کردن کیک شربتی تقریبا در همه‌ی شهر‌ها یکسان است، اما کیک شربتی مشهور به شیرازی و قزوینی هم داریم. در این مقاله قرار است دستور طرز تهیه کیک شربتی یا کیک باقلوا در فر و بدون فر را با تمام نکات به شما آموزش دهیم. با این مقاله از دیجی فود همراه باشید.

طرز تهیه کیک شربتی - دیجی فود

مواد لازم برای مایه کیک شربتی

  • آرد سفید ۲ لیوان
  • شکر ۱ لیوان
  • ماست شیرین ۱ لیوان
  • روغن ۱ لیوان
  • تخم مرغ ۴ عدد
  • هل یک چهارم قاشق چایخوری
  • بیکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری
  • پودر پسته و نارگیل برای تزیین کیک به مقدار دلخواه

مواد لازم برای شربت کیک

  • آب ۱ لیوان
  • شکر ۱ لیوان
  • گلاب یک چهارم لیوان
  • زعفران پودر شده ۱ قاشق چایخوری
  • هل یک چهارم قاشق چایخوری

طرز تهیه کیک شربتی - دیجی فود

طرز تهیه کیک شربتی در فر

  1. برای درست کردن این کیک ساده ابتدا فر را روشن کنید و روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. روغن (جامد یا مایع فرقی ندارد) و شکر را در میکسر یا غذاساز بریزید و خوب با هم مخلوط کنید. سپس یکی یکی تخم مرغ‌ها را به این ترکیب اضافه کنید و با همزن خوب هم بزنید تا یکدست شود، چون این هم زدن و یکدستی روی کیفیت کیک تاثیر زیادی می‌گذارد. این نکته را به خاطر بسپارید، هر تخم مرغ را که اضافه می‌کنید ۲ یا سه دقیقه بزنید و بعد تخم مرغ بعدی را اضافه کنید. تخم مرغ‌ها باید حسابی کف کنند. این کف‌ها خلا‌های هوایی هستند که باعث پف خوب کیک می‌شوند.
  2. هل پودر شده را هم اضافه کنید و هم بزنید. سپس ماست را اضافه کنید و باز هم خوب هم بزنید تا مایه یکدست و لطیف شود. یادتان باشد ماست شما حتما باید شیرین باشد، چون در غیر این صورت کیک به اصطلاح می‌برد و پودر می‌شود.
  3. آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط و سه بار الک کنید و سپس به مایه تخم مرغی که درست کرده بودید اضافه کنید. در این مرحله نباید زیاد مایه کیک را هم بزنید، چون در نهایت بافت کیک خشک می‌شود. با این‌همه باید مایه کیک به گونه‌ای باشد که گوله آرد در آن باقی نماند.
  4. در قالب کیک کاغذ روغنی بگذارید و آن را هم مقداری چرب کنید. مواد را در قالب کیک بریزید و به مدت ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید. این مدت زمان به دما و قدرت فر و نوع و کیفیت آرد شما بستگی دارد. شاید بیشتر از ۲۰ دقیقه برای پخت کیک زمان لازم باشد. بعد از ۲۰ دقیقه نوک خلال دندان یا چنگال را در کیک فرو کنید، اگر تمیز بیرون آمد کیک شما آماده است و باید گریل را چند دقیقه روشن کنید تا روی کیک هم طلایی شود. اما اگر تمیز بیرون نیامد ۱۰ دقیقه دیگر زمان دهید تا کیک بپزد.
  5. شربت کیک را آماده کنید. شربت کیک شربتی لازم نیست که خیلی غلیظ باشد. آب، شکر و زعفران را به مدت ده دقیقه روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا جوش بیاید. سپس هل پودر شده را اضافه کنید و در مرحله آخر هم گلاب را اضافه کنید.
  6. وقتی که هم کیک و هم شربت کاملا سرد شدند (بسیار مهم است که هر دو کاملا سرد شوند) با یک چاقوی تیز کیک را برش بزنید و شربت را روی کیک بریزید تا شربت کاملا به خورد کیک برود. سپس روی کیک را با پودر پسته و نارگیل تزیین کنید تا یک کیک شربتی نارگیلی خوشمزه داشته باشید. طرز تهیه کیک شربتی یا کیک باقلوا مغزدار و کیک شربتی شیرازی و قزوین هم به همین ترتیب است. با این تفاوت که نیمی از مایه کیک را در قالب بریزید، مغز‌های مورد نظر را روی مایه کیک بریزید و سپس بقیه مایه کیک را روی آن بریزید و در فر درست کنید.

طرز تهیه کیک شربتی یا کیک باقلوا بدون فر

اگر فر ندارید کیک شربتی را بدون فر درست کنید. برای این کار کف قابلمه نسوز را چرب کنید و مواد را داخل قابلمه بریزید. روی آن دمکنی بگذارید و به مدت۴۰ دقیقه با شعله ملایم بپزید. تا دقیقه ۳۰ به هیچ‌وجه درب قابلمه را باز نکنید، چون پف کیک می‌خواهد. سپس در دقیقه ۳۰ با خلال دندان کیفیت پخت کیک را چک کنید. اگر نپخته بود ۱۰ دقیقه دیگر صبر کنید تا کیک بپزد.

طرز تهیه کیک شربتی - دیجی فود

روش نگهداری کیک شربتی

برای نگهداری کیک شربتی و در مجموع تمام کیک‌های بدون خامه و فوندانت، بعد از آنکه کیک خنک شد، برای نگهداری کیک در داخل یخچال (حداکثر سه روزه باید از یخچال خارج و مصرف شود)، کیک را در یک نایلون بگذارید و هواگیری کنید. سپس داخل یک ظرف در یخچال بگذارید. اگر نایلون به طور کامل هواگیری نشود، کیک خشک می‌شود و اگر داخل ظرف دربسته نباشد، بوی یخچال را به خودش می‌گیرد.

در صورتی که برای مدت طولانی مثلا یک ماه قصد نگهداری کیک در فریزر را دارید، پس از خنک شدن کیک، ان را داخل فویل آلومینیومی نازک بپیچید به طوری که هوا داخل آن نباشد. سپس داخل یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و در فریزر بگذارید. کیک درون فریزر کاملا مستعد خرد شدن و شکسته شدن است؛ بنابراین مراقب باشید که به آن ضربه نخورد.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه کیک شربتی
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات