طرز تهیه شیرینی اتابکی یا ولیعهدی، مرحله به مرحله با دیجی فود

طرز تهیه شیرینی اتابکی یا ولیعهدی، مرحله به مرحله با دیجی فود

شیرینی اتابکی یا ولیعهدی یک شیرینی خوشمزه و سنتی ایرانی است که مانند شیرینی نارگیلی و شیرینی برنجی پایه ثابت شیرینی‌های خانگی عید نوروز است. طبیعتاً اگر طرز تهیه شیرینی اتابکی را یاد بگیرید، می‌توانید آن را در خانه با هزینه بسیار کمتری نسبت به شیرینی فروشی‌ها تهیه کنید.

امروز اینجاییم تا مرحله‌به‌مرحله در طرز تهیه این شیرینی خوشمزه همراه شما باشیم. قلم و کاغذهایتان را آماده کنید و حواستان جمع باشد که هیچ‌یک از نکات پخت این شیرینی را از قلم نیندازید. شیرینی اتابکی یا ولیعهدی جز آن دسته از شیرینی‌های خشک خانگی است که می‌توان برای مدت طولانی در یخچال یا فریزر نگهداری کرد. شاید یکی دیگر از دلایل محبوبیت این شیرینی همین باشد. شیرینی اتابکی درون ظرف در بسته به مدت یک تا ۳ ماه قابل نگهداری است. دوست دارید طرز تهیه این شیرینی خوشمزه را یاد بگیرید؟

طرز تهیه شیرینی اتابکی - دیجی فود

مواد لازم برای پخت شیرینی اتابکی

  • آرد ۲۵۰ گرم
  • آرد برنج ۱۲۵ گرم
  • آرد نخودچی ۱۲۵ گرم
  • روغن جامد ۲۲۵ گرم
  • پودر قند ۱۷۵ گرم
  • هل ساییده شده یک دوم قاشق چای خوری
  • تخم خرفه یا پودر پسته به مقدار لازم

طرز تهیه خمیر شیرینی اتابکی مرحله به مرحله

  1. در طرز تهیه شیرینی اتابکی ابتدا روغن و پودر قند را در کاسه ای ریخته و آن را به وسیله هم زن برقی با دور تند و به مدت تقریبی ۱۰ دقیقه هم بزنید. این کار را تا جایی ادامه دهید که مخلوط کرم مانندی به دست بیاید در آخرین لحظات هم زدن هل را به مخلوط اضافه کنید.
  2. در این مرحله آرد الک شده خود را به صورت قاشق قاشق به مخلوط روغن و پودر قند و هل اضافه کنید و آن قدر هم بزنید تا خمیر لطیفی به دست بیاید.
  3. در این مرحله از طرز تهیه شیرینی اتابکی اگر دلتان می خواهد یک شیرینی دو رنگ اماده کنید، می توانید خمیر را دو قسمت کنید. سپس به اندازه یک الی دو قاشق سوپ خوری به یکی از قسمت ها پودر کاکائو اضافه کنید. در ادامه خمیر را آن قدر ورز دهید که تمام آن شکلاتی شود.
  4. حالا هر کدام از خمیرهای سفید و شکلاتی را به صورت جداگانه در کیسه فریزر قرار بدهید. سپس نیز آن را به مدت چهار تا  پنج ساعت در جای خنکی از آشپزخانه قرار دهید تا استراحت داده شود. می توانید خمیر تهیه شده را به مدت ۲ ساعت جهت استراحت در یخچال نیز قرار دهید.
  5. در این مرحله پایانی از طرز تهیه شیرینی اتابکی یا ولیعهدی کف سینی فر را کاغذ روغنی می اندازید و اجازه می دهید شیرینی ها کاملا بپزند.
  6. به اندازه یک فندق از خمیر برداشته و آن را گرد کنید. با دقت تمامی گلوله های خمیری را با فاصله ای کم در سینی فر بچینید. هم چنین روی خمیر شیرینی ها را فشار دهید. می توانید روی خمیر ها طرح هایی شبیه حلقه های آرم المپیک ایجاد کنید. جهت تزیین تخم خرفه یا پودر پسته را روی شیرینی ولیعهدی های خود بپاشید.
  7. فر را بر روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد تنظیم و روشن کنید و ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا فرم گرم شود.
  8. سینی فر حاوی شیرینی اتابکی خود را در طبقه وسط فر قرار داده و به مدت ۲۰ دقیقه صبر کنید تا بپزد.
  9. پس از خارج کردن شیرینی اجازه دهید کاملا سرد شود و بعد در ظرفی دیگر قرار دهید چرا که ممکن است خرد شوند.

طرز تهیه شیرینی اتابکی - دیجی فود

نکات مهم در طرز تهیه شیرینی اتابکی یا ولیعهدی

  • از کره یا روغن جامد با طعم زعفرانی هم می توان در تهیه شیرینی اتابکی استفاده کرد. به این صورت که در ابتدا کره را آب کرده .و دوغ کره را بگیرید سپس  به مدت ۵ ساعت آن را در یخچال بگذارید تا سفت گردد.
  • در صورت استفاده از روغن صاف بافت شیرینی ها سفت تر و قالب زدنش راحت تر و طعمش شبیه نمونه های بیرون خواهد شد.
  • هم چنین  می توان خمیر را  روی سینی باز کرد و آن را به مدت یک ربع در یخچال قرار داد و بعد مانند شیرینی نخود چی قالب زد.
  • برای کاتر زنی آسان می توان کاتر را در آرد برنج تکان دهید تا آرد اضافی اش بریزد و بتوانید کاتر بزنید.

اگر به کمک دستور طرز تهیه شیرینی اتابکی برای پخت این شیرینی خوشمزه اقدام کردید حتما نتیجه را با ما و همراهان دیجی فود به اشتراک بگذارید.

طرز تهیه
recipe image
دستور پخت
طرز تهیه شیرینی اتابکی
نویسنده
تاریخ انتشار
زمان آماده سازی
زمان پخت
زمان کل


0 0 رای
رتبه دهی نوشته
مشترک شدن
مطلع شوید از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه ی نظرات